Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    511

    USPS update broke First Class Package rates

    Last weekend's USPS rate update broke First Class Package rates in our usps module (I am running 4.5.1). Is the fix in the works and when might we expect to see it? I know that somebody already reported this via a support ticket, so I assume you guys are on it, but I don't see a thread for it.
    Curious Gifts for Curious People
    Curio City Online

  2. #2
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    San Diego, CA
    Posts
    4,310
    You can grab the latest module that was included with SunShop 4.5.5.
    Chris Talavera
    Turnkey Web Tools, Inc.
    chris{at}twt-inc.com
    1-800-673-4898

  3. #3
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    20
    I have a ticket open for this (ID: 576971), however I thought I would mention here it appears the newer module from 4.5.5 does not return "commercial" rates, instead returning 'retail' rates.

    For example, after the increase, a 12oz package costs $4.36 retail, but only $3.74 commercial. With the new module installed, our customers see:

    ($4.36) - First Class Package Service -Retail

    In case it make's any difference or is related, I got this information from https://support.shippingeasy.com/hc/...September-2017

    Service changes:

    First Class Mail Parcels will be renamed "First-Class Package Service - Retail" (FCPS-Retail). In turn, the existing "First-Class Package Service" (FCPS) price category will be renamed “First-Class Package Service – Commercial” (FCPS-Commercial).

    The new FCPS-Retail product has the same characteristics as the former First-Class Mail Parcels product.
    Last edited by legends; 09-14-2017 at 04:17 AM.

  4. #4
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    20
    Support instructed changing <Machinable>FALSE</Machinable> to TRUE. Tried that, uninstalled/reinstalled the module, but didn't work (still get the higher rate). Was then told that I may need to reach out to USPS for help? I'm confused, did I miss something where I have to have a special plugin to obtain "Commercial" rates through the USPS module? Is anyone else having this issue?

Similar Threads

  1. USPS module quoting offline rates but want online rates
    By David Joor in forum Troubleshooting and Problems
    Replies: 18
    Last Post: 08-30-2014, 02:04 AM
  2. First Class International Package dimensions
    By Kraken in forum Troubleshooting and Problems
    Replies: 3
    Last Post: 06-04-2013, 02:40 PM
  3. USPS First Class shipping does not show up
    By jimr451 in forum Troubleshooting and Problems
    Replies: 11
    Last Post: 05-03-2012, 12:51 PM
  4. USPS First Class International shipping estimate is broken - How to fix
    By David Joor in forum Troubleshooting and Problems
    Replies: 7
    Last Post: 01-26-2012, 01:03 PM
  5. USPS Realtime broke today 01.02.2011
    By otakufuel in forum Troubleshooting and Problems
    Replies: 35
    Last Post: 01-17-2011, 09:00 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •